Sport tijdens de Winterstop?

Van onze euregio re(s)porter Kevin:

Terwijl de herfst op zijn einde loopt zijn we in Nederlands Limburg in de winterstop beland.
Het woord zegt het al : de winter zou zijn intrede gedaan hebben en het zou te hard te hard vriezen voor de sporters om hun sport te kunnen uitoefenen.

Als dat zoals dit jaar niet het geval is, hebben veel sporters last van ontwenningsverschijnselen en hebben de advent kalender nodig om af te tellen tot hun winterstop weer voorbij is. De winterliefhebber daarentegen zal het moeten doen met bijvoorbeeld kunstijsbanen in de omgeving, waar de uitbaters ongetwijfeld met veel pijn en moeite een ijslaag gemaakt krijgen tegen een hoge, maar hopelijk wel groene energierekening.
De wintersportliefhebbers die liever de sneeuw opzoeken komen helemaal bedrogen uit, zij dienen met een microscoop de kaart van Europa uit te pluizen op zoek naar een sneeuwvlokje en anders rest er niets anders dan bijvoorbeeld Snowworld nogmaals te bezoeken.

Waar kun je dan wel nog van genieten gedurende deze winterstop? Nou simpel door deze – naar Engels voorbeeld – gewoon af te schaffen. In Belgie werd die boodschap wel begrepen en zo kun je dus in plaats van op bezoek bij de schoonfamilie, op tweede kerstdag gewoon naar de wedstrijd Charleroi – Racing Genk of op zondag naar Standaard Luik tegen Moeskroen. Nu kennen we uw familie natuurlijk niet, maar we zoeken even verder naar alternatieven voor de kerstvakantie.

Wat dacht u bijvoorbeeld van de Limburgse Handbaldagen die op 27, 28 en 29 Dec plaatsvinden in Sittard-Geleen, tophandbal binnen handbereik. In Zolder kunt u gaan genieten van een wereldbekerwedstrijd veldrijden op tweede kerstdag en tenslotte kunt u aanstaande zondag 27 december gaan kijken naar de Laco Eaters en Tilburg Trappers in hun eerste wedstrijd in de best of three serie in de halve finale voor de Nederlandse IJshockey beker.

Gaat u liever hardlopen in dit lenteweer dan kan dat tweede kerstdag bij de kerstcross in Heerlen, de kasteelloop in Horst of de kerstloop in Gennep.

Het zijn allemaal wat alternatieven om de winterstop door te komen en mocht dat allemaal niet helpen kunt u nog altijd voor u zelf gaan trainen om de kerstkilo’s er weer af te krijgen.

Kevin wenst u in ieder geval heel fijne feestdagen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *