Leon Balmaekers (Hoofdredacteur euRR)

LeonRondreizend door de Euregio en door de streken in onze directe omgeving, doet hij verslag. Meestal hoor je hem in de Triptip.

Als kind luisterde hij veel naar Radio Luxemburg, later Caroline en Mi Amigo. Hij werkte aanvankelijk in het onderwijs. In de jaren ’70 was hij als presentator/technicus en programmaleider werkzaam bij de ziekenomroep Radio Equipe Maastricht. Daarna ook voor de provinciale Limburgse omroep ROZ-Omroep Limburg (nu L1), o.a. als verslaggever voor de nieuwsdienst..

In de jaren 80 was hij actief op de Belgische vrije radio met veel luisteraars in de beide Limburgen en ver daarbuiten. Na 250 uitzendingen van de Arcan-Kinderkrant kwam dagelijks “toerisme” op het menu: de Arcan Radio Triptips liepen vanaf 1988, later ook bij Radio Contact Bilzen

Leon werkte daarna als presentator en programmaleider voor Radio Mi Amigo 192 toen dat station via FM in Spanje uitzond. Hier heeft hij ervaren dat de interactie met de luisteraars in alle vormen heel essentieel is. Muziek, weinig en korte interessante en voor de luisteraars relevante items. Zaken die ze op de landelijke zenders niet vinden. Vooral de sfeer en het positivisme zijn belangrijk, de radio komt heel kort bij je en jij bij de radio. Helaas kwam er door de crisis een einde aan de uitzendingen via FM aan de diverse Spaanse costa’s. Sinds een jaar wordt er nu gewerkt aan een vergelijkbaar project, maar nu voor de Euregio EN voor al diegenen die de Euregio een warm hart toedragen….