START Radio Flashback

Ed Leunissen voor START RADIO tijdens Carnaval 1985. foto : Jean-Paul Linnartz

Ed Leunissen voor START RADIO tijdens Carnaval 1985. foto : Jean-Paul Linnartz

Euregio Radio gaat regelmatig een radioitem van streekomroep START uitzenden. euRR gaat elk uur terug in de tijd in “de Radio Flashback” en geeft daarbij ook een sfeerbeeld van wat er speelde in die periode, in de vorm van een radioitem uit die tijd.

Daarbij zullen nu ook opnames uit Sittard Geleen de revue gaan passeren. euRR bereikte daarover een overeenstemming met de streekomroep START in Sittard Geleen. Deze omroep vierde onlangs haar 30 jarig bestaan en in dat kader verzamelde Ed Leunissen een groot aantal historische opnames.

Behalve Ed, werkten ook Peter Simons en Marcel Boreas, beide nu ook regelmatig te horen op euRR, mee aan de programma’s van START, al was dat vooral in de beginjaren van de omroep. Jean-Paul Linnartz was in de jaren 80 de eerste radio-programmaleider bij deze lokale omroep.

Voor Euregio Radio betekent dit een nieuwe stap in het verwezenlijken van de doelstelling om samenwerking tussen lokale omroepen en andere media in Limburg te stimuleren.

Wanneer deze opnames voor het eerst te horen zullen zijn en op welke momenten opnames van START worden uitgezonden is nog niet bekend..

START Draaiboek