Programma-informatie

leon en jean-paulEuregio radio biedt een herkenbaar programma waarin cultuur en innovatie regelmatig terug komen. In de meeste programma-uren kunt u luisteren naar internationaal en Euregionaal nieuws, onder andere informatie over innovatie, toeristische tips maar ook een agenda van activiteiten en evenementen.

Karakteristiek voor onze programma’s is dat we deze items regelmatig kort terug laten komen, en dat we op vaste tijdstippen deze onderwerpen nader toelichten en uitdiepen.

Daarbij beperken we ons uiteraard niet tot de Euregio maar informeren u ook over toeristische en culturele evenementen in omringende gebieden. We besteden graag aandacht aan innovatie en daarbij zijn ook de ontwikkelingen in Eindhoven en Leuven belangrijk.

Muziek van nu en van toen is belangrijk op Euregio Radio. We besteden aandacht aan de artiesten die wonen in de Euregio en daar actief zijn, maar we draaien ook muziek van live optredens en popconcerten uit de regio. In onze muziekkeuze kijken we ook terug naar de jaren 70 en 80. Dat was de tijd dat zenders zoals Radio Luxemburg populair waren. De zeezender Radio Mi Amigo was hier redelijk goed te ontvangen in de jaren 70. In de jaren 80 maakten Belgische “vrije radio” stations, zoals Arcan Radio een programma’s die in Nederland populair waren. Op Euregio Radio draaien we niet alleen de muziek uit die tijd maar kijken daarbij ook terug naar het nieuws van toen.