Smaak

De smaak van de Euregio is een regelmatig terugkerend onderwerp op Euregio Radio. Straks willen we jou als luisteraar laten meestemmen over een top 10 van gerechten en dranken uit de Euregio. Binnenkort lees je meer maar je mag ons al jouw suggesties sturen!

smaak

Culinaire hoogstandjes hebben we zeker in de Euregio. Iedereen weet dat Limburgse vlaai, de Rommedoe kaas, zuurvlees, Aachener Printen of kruisbessenvlaai heel regionaal zijn. Maar een boterham met kaas en appelstroop is ook regionale traditie. Buiten de Euregio kent men die smaakcombinatie niet. Maar we zijn vooral benieuwd naar wat we nog meer ontdekken.

Giovanni Oosters, te horen in de smaak van de Euregio

Giovanni Oosters, te horen in de smaak van de Euregio

Giovani Oosters is een van onze gasten en hij vertelt meer over gerechten. En hij kan het weten: In Hasselt, vaak geroemd als de smaakhoofdstad van de Euregio, heeft hij een Smaaksalon naast het Huis van Toerisme. Daar maakt hij samen met zijn team regionale en lokale specialiteiten in zijn brasserie en restaurant. Een Michelin ster heeft hij al binnen voor zijn restaurant Vous Lé Vous in Wimmertingen bij Hasselt. Een bijzonder door hem ontwikkeld drankje is al volop te krijgen, namelijk glühjenever.

Jouw Mening

Jij heb vast je eigen favorieten. Stem mee op Euregio Radio, bijvoorbeeld als het gaat om het beste bier.