Radio Flashback

In de grensstreek werd altijd al veel geluisterd naar radio van over de grens. Het is altijd opvallend geweest hoeveel er in Nederlands Limburg werd geluisterd naar de radio uit België, Duitsland en vroeger ook  Luxemburg. Ook in Belgisch Limburg werd en wordt nog steeds veel geluisterd naar radio uit Nederland.

foto: Jos Eurlings

foto: Jos Eurlings

In onze muziekkeuze kijken we graag ook terug naar de jaren 70 en 80. Op Euregio Radio draaien we niet alleen de muziek uit die tijd maar kijken daarbij ook terug naar de radio en het nieuws van toen. Je hoort de radio stemmen, de jingles en de reclamespots van toen. Kortom op gezette tijden in ons programma brengen we de tijdsgeest en de sfeer terug.

  • Zo was Radio Luxemburg populair. Het station zond niet alleen in het Duits en Frans uit, maar ook in het Engels en het Nederlands. Zeker in de jaren 60 luisterden we in Limburg graag naar Radio Luxemburg en later ook naar de Duitstalige programma’s van die fröhliche Welle.
  • De zeezender Radio Mi Amigo was hier redelijk goed te ontvangen in de jaren 70. Deze Vlaamse zender was samen met Radio Caroline ook na 1974 toen Radio Veronica en Radio Noordzee stopten nog lang te horen . Later ging het station aan land en was Radio Mi Amigo op veel plaatsen te horen in België.
  • In de jaren 80 maakten Belgische “vrije radio” stations, zoals Arcan Radio een programma-aanbod dat ook in Nederland populair was. Het station was in grote delen van Belgisch en Nederlands Limburg goed te ontvangen en richtte haar programma’s  op dit hele gebied.

Maar er waren meer stations in die tijd. Heb jij nog historische opnames of leuke herinneringen, laat het ons weten.