Sport nieuws op euRR

Ton Raven brengt in zijn programma “ontrafeld” ook regelmatig sportnieuws.

Vandaag:

De clubs van het Limburgse betaald voetbal hebben allen een roerige week achter de rug. We beginnen in het hoge noorden waar VVV opeens voor de buitenwereld een liquiditeitstekort zou hebben, met mogelijke strafpunten tot gevolg. Onder aanvoering van voorzitter Hai Berden werd gepredikt dat VVV een maatschappelijke doelstelling heeft en qua inkomsten niet langer alleen op de supporters en sponsoren kan bouwen. Een goed verstaander hoort hierbij de roep om financiële hulp van de belastingbetaler, via de gemeente Venlo. Vooralsnog weigert de gemeente iedere hulp en is het schaakspel tussen met name voorzitter Hai Berden en de gemeente Venlo wederom hervat na de eerder stukgelopen nieuwbouw van een voetbalstadion.

Bij Fortuna Sittard kennen ze inmiddels de werking van een gemeente en de provincie maar al te goed, maar wordt de energie tegenwoordig gestoken in het vinden van een nieuwe trainer. Het is inmiddels geruime tijd geleden dat Peter van Vossen zijn ontslag heeft gekregen als trainer van de club uit Sittard-Geleen. Toch lukt het al sinds het ontslag van Peter van Vossen niet een nieuwe trainer aan te stellen met het vereiste trainersdiploma. Waar van Vossen nog een riant salaris mocht verdienen bij Fortuna, daar moet de nieuwkomer het vooral voor de spreekwoordelijke eer doen en ‘’werm bitterbel’’, het zal wellicht de hoofdreden zijn waarom het nog niet gelukt is een nieuwe trainer aan te stellen. De KNVB gaat er nu echter meer druk op zetten anders volgt mogelijk enkele strafpunten in mindering en Fortuna is nu niet bepaald in de positie dat men zich dit kan veroorloven ook al wist men eerder deze week op knappe wijze de derby te winnen in Maastricht met 1-3. Uitgerekend Ben van Dael, de assistent-trainer van VVV, de tegenstander van vanavond wordt nu gezien als belangrijkste kandidaat om Peter van Vossen dan eindelijk op te volgen als nieuwe trainer van Fortuna.

Bij MVV voelen ze vooral de naweeën van de gespeelde derby’s de afgelopen week. Op vrijdag verloor MVV uit bij VVV met 3-0 om drie dagen later in eigen huis van Fortuna met 1-3 te verliezen. Vooral de laatste wedstrijd heeft de Maastrichtenaren geen goed gegaan, want niet alleen de fans dropen teleurgesteld af ook Leroy Labylle een van de dragende krachten van MVV kon per brancard het veld af wegens een gebroken scheenbeen en is geruime tijd uitgeschakeld. Lang tijd heeft MVV niet om te treuren over deze derbynederlagen want vanavond speelt de club een uitwedstrijd in Emmen.

Tenslotte Roda, waar het sportief al geruime tijd minder gaat, de laatste gewonnen wedstrijd dateert alweer van eind augustus tegen AZ. In tegenstelling tot het sportieve heeft men op financieel gebied wel een reden tot juichen de Landgraafse zakenman Schrouff nam de Kerkraadse club over en zodoende gloort er licht aan het einde van de horizon. Dit licht moet aanstaande zondag op het veld fel gaan schijnen want dan komt FC Groningen op bezoek. Volgens de statistieken een fijne tegenstander voor Roda want niet alleen heeft deze Groningse tegenstander de langste busrit uit de eredivisie achter de rug ook won Roda van de 33 wedstrijden in de eredivisie er thuis 20 van FC Groningen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *