Sport in de Euregio

Onze euregio re(s)porter Kevin meldt in ONTRAFELD deze week het volgende

Wat speelde er deze week?

 

Veldrijden
Sabrina Stultiens is in het Belgische Mol goed gestart met haar veldritseizoen. De Meijelse werd zaterdag tweede in de Zilvermeercross achter Jolien Verschueren.

Badminton
Roosterde BC en Victoria hebben in de play-offs van de eredivisie niet kunnen stunten. Zij zijn nu veroordeeld tot het strijden tegen degradatie.

Waterpolo
Hellas Glana heeft de Limburgse derby van HZPC gewonnen. In Horst waren de Zuid-Limburgs net iets sterker 7-8.

Ijshockey
Dankzij twee zeges op Eindhoven heeft Laco Eaters de koppositie in poule B van de Bene-league veroverd.

Volleybal
VC Weert won zoals verwacht in een druk bezette sporthal de stadsderby van Stravoc uit Stramproy met 1-3.

Voetbal
Standaard Luik heeft de weg omhoog gevonden, in eigen stadion werd koploper Club Brugge verslagen met 2-0 en de club nadert de top 6 die uiteindelijk play-offs mogen spelen om het kampioenschap.
Mönchengladbach ging hard onderuit bij Bayer Leverkusen, 5-0.
Roda stunt op bezoek bij PSV en houd de ploeg uit Eindhoven op 1-1. Het doelpunt van Roda werd gescoord door een eigen doelpunt van Kerkradenaar Brenet. Voor de beker versloeg Roda Heerenveen met 3-1.
Het debuut van van Dael als nieuwe trainer van Fortuna leverde een 2-2 gelijkspel op, MVV trakteerde het thuispubliek op een 6-2 overwinning op hekkensluiter RKC en VVV had geen moeite met Achilles en won met 3-0.

Limburg is een handbalbolwerk
Handbal is momenteel hot, de dames gaan momenteel goed op het WK en verpletteren daar de een na de andere tegenstander. Dichter bij huis hebben enkele jaren geleden V&L, Sittardia en BFC de handbalhanden ineen geslagen om te komen tot een fusie. In het begin ging dat zeker niet zonder slag of stoot en maakte men zich druk over de speellocatie, de clubkleuren, de spelers enzovoort. In het begin deed men zelfs lacherig over de nieuw opgerichte Lions, maar al snel kwamen de resultaten, alleen werd men steeds tweede, meestal achter Volendam en twee jaar geleden zelfs achter kleine broer Bevo, de andere Limburgse grootmacht.

Na het afgelopen jaar kunnen we niet anders dan verklaren dat het succes aan de komst van Monique Tijsterman heeft gelegen. Handballen konden de mannen wel, alleen op het mentale vlak werd nogal eens een belangrijke wedstrijd verloren. Tijsterman zorgde voor het laatste zetje op het mentale vlak, hetgeen resulteerde in een opeenstapeling van prijzen het afgelopen seizoen en dit seizoen zelfs tot het bereiken van de groepsfase in Europa, een unicum in handballand Nederland. Succes lokt nu eenmaal mensen, de tribunes zijn flink gevuld, sponsorgelden worden dankbaar opgehaald en het imago is ontzettend verbeterd ten opzichte van de drie losse handbalclubs, die het pakweg 10 jaar geleden nog waren.

Is fusie dan altijd een garantie voor succes? Nee dat zeker niet, maar het is wel een blijk van realistisch nadenken en de sentimenten overboord durven te gooien. Misschien is het raadzaam voor andere sporten eens een kijkje te nemen bij de Lions, tenminste als je nog een kaartje weet te bemachtigen…

Programma:
IJshockey, zondagavond in Glanerbrook om 19 uur de teddy bear toss van de Eaters tijdens de wedstrijd met Tilburg. Het doel is om zoveel mogelijk knuffels op het ijs te gooien ten gunste van KiKa.

Voor de laatste competitieronde voor de winterstop gaat Roda op bezoek bij concurrent Willem II, deze wedstrijd zal bepalen of Roda aansluiting behoudt met de middenmoot of zich zorgen moet gaan maken om mogelijke degradatie.

In de eerste divisie gaat Fortuna op bezoek bij kampioenskandidaat GA Eagles, gaat MVV op bezoek bij koploper Sparta en speelt VVV eveneens een uitwedstrijd bij Emmen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *