Samenwerking starters in de beide Limburgen gestart

IncubattleIncuBattle verbindt Vlaamse en Nederlandse starters

maandag, 06 februari 2017

De Limburgse start-up community is “alive and kicking”. Vorig jaar alleen al zijn bijna 6.000 nieuwe ondernemingen opgericht. Dat is maar liefst 15 % meer dan in 2015. Gedeputeerde van Economie Erik Gerits: “Via een aangepaste dienstverlening en ondersteuning krijgt het prille ondernemerschap alle kansen in de Limburgse incubatoren. Maar ook initiatieven zoals [18-28] en Limburg Start Up zorgen voor een extra promotie en sensibilisering van de ondernemerszin.”

JCI Limburg heeft vastgesteld dat de start-ups, gevestigd in de Limburgse incubatoren, elkaar onvoldoende kennen. Dit geldt des te meer voor de start-ups van de incubatoren over de grens. Nochtans kunnen internationale contacten en relaties de groei van de start-up versnellen en versterken.
Gesteund door 28 Vlaamse en Nederlandse incubatoren bedacht JCI Limburg daarom een battle-formule met denk-, doe- en durfopdrachten. Met deze laagdrempelige activiteit wil JCI Limburg jonge ondernemers helpen om zowel nationaal als internationaal de horizon te verruimen.

Op vrijdag 28 april zullen daarom meer dan 40 teams van start-ups en scale-ups die verbonden zijn aan een Belgische of Nederlandse incubator op C-Mine Genk tegen elkaar strijden tijdens de eerste IncuBattle. De competitie zal zich afspelen in een Virtual Reality omgeving: een moderne versie van het “spel zonder grenzen”, waarbij ze de krachten van hun teamgenoten nodig zullen hebben om zes opdrachten tot een goed eind te brengen. Gezien de meeste start-ups minder dan 7 personen tellen, zullen ze verplicht worden om samen te werken met andere starters.

Ook provincie Limburg trekt de kaart van samenwerking

Gedeputeerde van Economie Erik Gerits heeft via de provincie Limburg positief advies gegeven aan de Stichting Euregio Maas-Rijn voor het subsidiëren van dit project. Hierdoor is 2.840,00 euro aan dit initiatief toegekend. “Ervaringsuitwisseling, samenwerking en overdracht van kennis vergroten de slaagkansen van startende bedrijven. Voor deze kruisbestuiving kunnen starters terugvallen op onze Limburgse incubatoren. Ze vinden hier niet enkel een sterk netwerk binnen Limburg, maar worden er ook geholpen om zich internationaal te oriënteren. Een internationale connectie met start-ups, incubatoren en acceleratoren kan voor vele jonge ondernemers een meerwaarde betekenen. De ligging van onze provincie vormt hierbij een belangrijk voordeel, omdat grensoverschrijdende samenwerking voor de hand ligt. Als provinciebestuur kunnen we een project zoals IncuBattle dan ook alleen maar toejuichen.”

Als afsluiter van de eerste IncuBattle zal Limburg Start Up een Coach Café XL inrichten, waar deelnemers, partners en internationale start-up coaches verder kunnen verbroederen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *