Radio Reindonk populair

Editie Midden en Noord Limburg (21-22 uur) maakt Euregio Radio samen met Radio Reindonk uit Horst aan de Maas. Dat station scoorde onlangs prima op een euregionaal symposium. Onze felicitaties!

Streekomroep Reindonk  heeft de voorbije periode hoge online cijfers gescoord. Op de online kanalen zijn hoge cijfers gehaald en op de CBS-conferentie ‘Big Data’ in Heerlen kwam het woord ‘Reindonk Nieuws’ naar voren als één van de belangrijkste items voor inwoners uit de regio.

“Een steeds belangrijkere rol in de samenleving spelen de social media. De afgelopen twee jaar is flink ingezet op het verder uitbreiden van nieuws- en actualiteiten op deze kanalen”, zo vertelt directeur Pieter Janssen van de streekomroep. “Uit een gehouden presentatie (Big Data) door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in Heerlen in maart dit jaar kwam naar voren dat het woord ‘Reindonk Nieuws’ bij inwoners in Noord-Limburg als eerste opkomt als men het in deze regio over ‘lokaal nieuws-aanbod’ heeft.”

Ook op social media scoort de zender. “Er is een enorme toename van het aantal weergaven op social media”, vervolgt Janssen. “Op Twitter hadden we het eerste kwartaal dit jaar 703.150 weergaven en op Facebook 325.600, bijzonder hoog voor een lokale zender.”

Ook de website www.reindonk.nl wordt goed bezocht. Hierop zijn we dagelijks actueel, wat ook vruchten afwerpt”, geeft Pieter Janssen aan. Gemiddeld hebben we 11.874 unieke bezoekers per dag. “Ook de livestream van onze radio-uitzendingen doet het goed. Gemiddeld wordt deze 1400 keer per dag benaderd om live radio te kunnen luisteren. Als je dat naast het luisteren via een transistorradio en in de auto zet, waar we ook al een top 3-positie innemen, dan kunnen we bijzonder trots zijn. Een bewijs dat ons strakke format met veel nieuws en korte actualiteiten vruchten afwerpt” , aldus Janssen.

De Reindonk-app voor Android en iOS is inmiddels een kleine 3.000 keer gedownload voor smartphone en tablet.

“We werken steevast aan de verdere ontwikkeling van ons aanbod, want het zijn natuurlijk moment-opnamen. Weliswaar zie je een flinke stijgende lijn maar het vasthouden daarvan is nog een flinke uitdaging.” Komende periode wordt er een regulier Kijk- en Luisteronderzoek gehouden door TOPOnderzoek uit Horst aan de Maas. Hiermee willen we het totaal aanbod van onze media-dragers in kaart brengen”, zo besluit Janssen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *