Opmerkelijk Uitspraken in de Sport

euRR re(s)porter Kevin hoorde deze week in de media heel wat opmerkelijke uitspraken:

 

Kalezic, trainer van Roda, geeft in interview met studio sport, na de bloedeloze 0-0 thuis tegen Groningen aan dat het een geweldige prestatie is dat Roda na 15 wedstrijden 15 punten heeft. Hij vergeet er even bij te vermelden dat de laatste overwinning alweer dateert van 30 augustus!

Volgens de supporterssite van Fortuna heeft men afgelopen week geflatteerd verloren van VVV Venlo met 0-5. Of, ….  vergeet men te vermelden dat VVV na 7 minuten al met 0-2 voor stond en de wedstrijd dus al gespeeld was?

Bij VVV zelf heeft men financiële problemen doordat de gemeente niet bereid is bij te springen. De club stelt: “hier is niet gevraagd hoe kunnen we VVV aan een gezonde toekomst gaan helpen, maar hoe kunnen we VVV de nek omdraaien?!”

Monique Tijsterman, coach Lions: Ook dat is topsport. Zo plaats je je voor de groepsfase EHF Cup. Zo speel je gelijk tegen Tongeren in de BENE-League. Een coach die geen genoegen neemt met een gelijkspel, dat is pas topsportmentaliteit. Zou zij niet ook een betaald voetbalclub naar keuze in Zuid-Limburg kunnen coachen?

Tom Dumoulin en Max Verstappen zijn – zoals bekend – beiden niet genomineerd voor nationaal sportman van het jaar. Wielrenner Tom Dumoulin is wel genomineerd voor sportmoment van het jaar toen hij de ritzege pakte in de Vuelta door tourwinnaar Froome voorbij te rijden in de steile slotklim.

 

Overig nieuws:

Atletiek

Zerom Ghebrihiwet verslaat Patrick Stitzinger in de Kapellerbosloop. De Maastrichtenaar kreeg de unitas atleet niet van zich afgeschud en verliest verrassend.

Volleybal

Peelpush werd weer laatste in de competitie, mede door een kansloze thuisnederlaag tegen Eurosped TVT.

Afgelopen woensdag wisten de heren van noliko Maaseik de eerste wedstrijd van de halve finale van de Belgische beker thuis tegen Callant Antwerpen te winnen met 3-1.

Voetbal

Mönchengladbach verslaat voor liefst 54.000 toeschouwers Bayern München met 3-1. Het betekende het eerste verlies voor Bayern na 14 wedstrijden. Mönchengladbach is inmiddels 10 wedstrijden ongeslagen nadat de eerste 5 wedstrijden verloren gingen. In de champions league is de ploeg een paar dagen later uitgeschakeld door verlies bij Manchester city.

MVV moet op zoek naar een nieuwe directeur. Frans Erens stopt na dit seizoen als directeur, hij is dan 2,5 jaar in die functie in dienst geweest.

Badminton

Roosterse BC heeft de eerste wedstrijd in de play-offs thuis verloren met 3-5 van het Haagse DKC. Die nederlaag biedt hoop voor een stunt in de return aanstaande zondag.

Dit weekend:

Handbal

Nummer twee Hasselt neemt het zaterdag in eigen huis op tegen koploper Lions in de bene league. Bevo speelt thuis tegen hekkensluiter Sasja.

Voetbal

Na de knappe overwintering van PSV in de champions league, komt zaterdag voor de competitie Roda op bezoek. Misschien kan Roda profiteren van onderschatting?

IJshockey

De eaters spelen dit weekend twee keer tegen Eindhoven in de bene league, zaterdag uit en zondag thuis in glanerbrook. De eindhovense ploeg staat derde, de eaters tweede.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *