Nog meer Euregio-design(ers) in Cube Kerkrade

Expositie over Limburgse designers opent in Cube design museum

cubeVanaf zaterdag 18 februari schetst Cube design museum te Kerkrade met zo’n 40 ontwerpen een actueel beeld van de creatieve sector in en uit Limburg. In de expositie “Showroom Limburg”, die dan opent voor publiek, tonen zowel startende, als nationaal en/of internationaal gevestigde designers recent eigen ontwerp. De designers hebben met elkaar gemeen dat ze allen woonachtig of werkzaam zijn in of afkomstig zijn uit Limburg. De expositie “Showroom Limburg” is tot en met 7 mei 2017 te bezoeken in  Cube design museum te Kerkrade.

De expositie toont hoe divers design uit Limburg is; van de Stomydo stomadouche ontworpen door Nena Engelman uit Reuver, tot de MEIJS Motorman, een elektrische bromfiets van de hand van Maastrichtse ontwerper Ronald Meijs. Er zitten ook designers met roots in Limburg achter internationaal bekende designs. Zo is in de expositie een nieuw ontwerp kinderzitje van Maxi-Cosi te zien, waar de uit Sittard afkomstige Marc Mostert global design director is.

Ook startende designers uit of in Limburg zijn uitgenodigd een eigen ontwerp voor de expositie aan te dragen. Hierop is een groot aantal aanmeldingen binnengekomen. Uit de aangemelde designs zal een jury, bestaande uit onder meer designjournalist Jeroen Junte, een selectie maken van voorwerpen die in de expositie te zien zullen zijn.

De expositie “Showroom Limburg” is de aftrap voor een toekomstige cyclus op de derde verdieping van Cube design museum. Op deze verdieping wisselen straks exposities van werk van Limburgse designers, designers uit de Euregio Maas-Rijn en nationaal gevestigde designers elkaar om de drie tot vier maanden af.

“Showroom Limburg” is van 18 februari tot en met 7 mei 2017 te bezoeken in Cube design museum te Kerkrade. Een ticket voor Cube kost € 12,-. Met de Museumkaart is toegang gratis. Meer informatie is te vinden op www.cubedesignmuseum.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *