euRegio Radio in de Media

GRM beauty anders

Houd je van veel lekkere muziek op je radio, wil je graag af en toe een interessant verhaal horen, maar niet de onzin van disk jockeys? Dan is EuRegio Radio misschien wel iets voor jou. Het internet station draait een slimme mix van de muziek van nu en de grote hits uit het verleden. Maar het team van vrijwillgers is vooral graag op pad om interessante verhalen op te duiken uit de beide Limburgen en de streek rond Aken en Luik.

Natuurlijk kun je hun podcasts beluisteren, zoals de duizenden reportages die Leon Balmaekers maakte in de musea in de streek of bij interessante evenementen, tentoonstellingen. Maar naar euRegio Radio kun je hele dag luisteren, want het station neemt je niet aleen mee naar de leukste plekken, wisselt de mini-podcasts af met een muziekaal programma en zendt dat uit via een eigen Internet stream euregioradio.eu. Je kunt je laten verrasen door steeds nieuwe reportages, maar je kunt de afzonderlijke podcasts ook gericht beluisteren op triptips.nu

 

Steeds meer lokale radio stations ontdekten over welk rijk repertoire aan reportages en podcasts het station beschikt. Zo neemt Streekomroep Start wekelijks een progamma over. Zo zendt Radio Boo in het Belgische Bilzen ook een paar maal per week trip tips uit, en zo worden er in Eindhoven gesprekken over de laatste uitvindingen en innovaties overgenomen. Ook in Midden Limburg heeft EuRegio Radio goede contacten en werkt het samen met Hotel Christoffel dat een lange radiotraditie opbouwde bij RTV Roermond en nu via 5ML uitgezonden gaat worden. Maar mede-initiatiefnemer Jean-Paul Linnartz breidt het team en het network graag uit: “Eigenlijk zoeken we vooral mensen die graag interessante podcasts kunnen maken. Niet zozeer disk jockleys, maar bijvorbeeld wel mensen die ook al programma’s voor een lokale omroep maken.” Hij wil bewust niet de concurrentie aangaan met lokale omroepen, maar juist een samenwerking opbouwen en dat wordt steeds meer gewaardeerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *