Een Oscar voor Philips….

P1100126

P1100126We waren voor Radio4Brainport en Eurgioradio al vaker in het Philipsmuseum in Eindhoven, voor zowel de vaste als de tijdelijke collecties. De aanleiding nu was de ‘Oscar’ die Philips in 1963 kreeg.

Een Oscar voor Philips? Ik was er zelf ook verbaasd over. Maar dan hoor je het gepassioneerde verhaal van Sergio en zie je een grote projector staan: dan beleef je het verhaal van zo’n dikke 50 jaar geleden. Toen kwam de televisie en moest je iets bedenken om hiermee te concurreren: het werd filmprojector DP 70..: een wereldwijd succes voor Philips. Die had toen ook een succesvol platenlabel, met zelfs muziek (lees: elpees) van David Bowie. Maar bijna niemand weet dat de eerste Nederlandse speelfilm ooit (over Willem van Oranje) in Eindhoven werd opgenomen. Er was zelfs een filmstudio….

Met Sergio Derks liepen we door het museum. Eerst door de vaste collectie, later ook bij de tijdelijke. Je hoort Sergio, trots op Philips’ Oscar, te zien tot en met 13 mei in het Philipsmuseum vlakbij het station…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *