Meer nieuwe smaak in Hasselt: Lavendelbonbons/pralines

Miel lavendelt zich Hasselts’gewijze in de pralines

De polonaise van de Hasseltse smaakproducten werd aangevuld met… lavendelpralines in fondant en melk. Weer een nieuwe smaak in de hoofdstad van de smaak…

Miel ‘lavendel’Knaepen kadert bijzonder trots, ‘vers’ van de pers, de degustatie met smaakvolle lavendeltoets. De lavendelpralines hebben een ganache’vulling waaraan lavendelsiroop en lavendeljenever werd toegevoegd. De ingevloeide lavendeljenever verhoogt de houdbaarheid. Hiervoor bezocht de herborist-ondernemer het Internationaal Salon van de Chocolade te Brussel.

De ‘gesmaakte’ pralines worden vervaardigd door Oli’s Bakery met Olivier De Mol als zaakvoerder uit Brussel. Hij is Meester Patissier & Chocolatier. In het verleden werkte hij voor gekende huizen zoals  Godiva, Lenôtre in Parijs…. 

De Hoeve Limburg Lavendel met bijhorende lavendelvelden situeert zich in Stokrooi-Hasselt op een boogscheut van Herkenrode Europees Kruidencentrum. Symbolischer kan je hetniet  uitgedrukt en aangeprezen worden. Bovendien mag die natuur’habitat  tot  de uitgetekende en opgelijste  Hasseltse “geluks”plekjes worde gerekend. Er is een mediterrane tuin, het natuurpark met kikkerpoel en vleermuizengrot en zelfs een dierenweide. In het winkeltje  zijn allerlei lavendelproducten zoals  zepen, badolies, lavendelkoekjes en honing van eigen lavendelveld te koop. Lavendel wordt er geoogst en ter plaatse gedistilleerd tot lavendel’essence. De  omgeving van onthaastende aantrekkelijkheid werd door reeds 70.000 mensen bezocht doorheen de jaren.

Het werd wetenschappelijk bewezen dat chocolade zonder overdrijven ‘gelukkiger maakt’, de hersenactiviteit iets verscherpt en affectief oppimpt.

De ‘Stad van de Smaak’ voelt zich na de lavendel’likeur en de -jenever vereerd verrijkt met de overheerlijke lavendelpraline, naast de speculaas…en tal van andere ‘Lekker Limburg’produkten.

INFO :  www.limburglavendel.be *   tel. 0475/71 58 25  *

(Frank Craemers)