Paul de Wit

paul-150x1501

Paul de Wit is een voormalig leraar en woont in Spaubeek. Hij toert graag door de Euregio: dit is een gebied met een zeer rijke cultuurhistorie en een bijzonder gevarieerd landschap. De grenzen naar Duitsland en België vormen geen barrières, maar zijn uitnodigingen voor ontdekkingstochten.

Je hoort Paul diverse malen per week als hij ons (op euregioradio) rondleidt (door Luik, Alden Biesen en Tongeren). Nieuwsgierigheid, leergierigheid en genieten van het leven liggen aan de basis van al zijn activiteiten en educatie is daarbij een belangrijke factor. Bij de activiteiten beperkt Paul zich niet alleen tot de EUREGIO MAAS-RIJN [Maastricht-Luik-Aken]. Tijdens de vele reizen over de hele wereld, is hij in de ban geraakt van India, volgens hem het meest fascinerende land op aarde. Het contact met de cultuur, de religie en het volk van India kan geen mens onberoerd laten en zal invloed uitoefenen op het leven van iedere bezoeker. Om zijn idealen te realiseren heeft Paul een non-profit organisatie opgericht, PAVLOS CULTURE-ADVENTURES [Pavlos is Grieks voor Paul]. D.m.v. velerlei activiteiten wil hij mensen op een zeer aangename wijze laten delen in de rijkdom aan cultuur, religie en natuur. Het geld dat hem door de deelnemers geschonken wordt, doneert hij o.a. aan een lepra centrum in Hyderabad, India [Sivananda Rehabilitation Home, zie:http://www.sivanandarehab.org/] en aan een lepra centrum in Kumbakonam, India [Sacred Heart Leprosy Centre, zie: http://www.shlc-kumbakonam.org/]. Het geeft hem een buitengewoon bevredigend gevoel een deel van onze rijkdom te schenken aan de armsten der armen, de uitgestotenen van de maatschappij. Paul: “Het is maar een druppeltje, maar zonder druppeltjes zijn er geen rivieren en oceanen. Laten we samen zorg dragen voor een rijke toevoer! We zijn tenslotte allemaal familieleden van elkaar in het dorp dat aarde heet.”
Donaties komen voor 100% ten goede aan de projecten en kunnen overgemaakt worden naar STICHTING PAVLOS CULTURE-ADVENTURES o.v.v. DONATIE LEPRA-INDIA. IBAN nr. NL78RABO0120593416.

Kijk verder op zijn site: http://www.culture-adventures.nl/blog/