Frank van Wijck

FrankvanWijck

Frank van Wijck werd door zijn collega’s in de Euregio een icoon van de radio genoemd. In 2014 en 2015 werkte hij mee aan het opzetten van Euregio Radio.  Hij overleed op 21 juli 2015, maar zijn opnames blijven interessant. In overleg met zijn familie (en op zijn eigen verzoek enkele dagen voor zijn dood) worden zijn items ook in de toekomst nog uitgezonden op Euregio Radio. 

Frank was een rasechte Maastrichtenaar, na Sabine was muziek zijn tweede passie. Persoonlijk hield hij het meest van muziek van Jethro Tull, Pink Floyd, Yes, Gentle Giant of Brand X. Maar op de radio hoor je hoeveel affiniteit hij had met muziek, vooral uit de jaren 60 en 70.

Frank is al veel langer bekend van de radio in de Euregio, met name van zijn Maand Top 30. Dat programma was al in de jaren 80 te horen op Arcan Radio. Later presenteerde hij dit programma nog op diverse andere stations in Nederland en België. Op muziekgebied was hij een wandelende encyclopedie. euRR laat je graag meegenieten van zijn radioitems.