Timeless Beauty Tongeren verlengd tot 1 september 2017

GRM beauty anders

Al meer dan 25.000 mensen ontdekten in de expo ‘Timeless Beauty’ hoe de ideale vrouw eruitzag in de Romeinse tijd.

Omwille van dit succes verlengt het Gallo-Romeins Museum de expo tot 1 september 2017.

‘Timeless Beauty’ combineert archeologische voorwerpen, teksten uit de Oudheid en hedendaagse topfotografie van Marc Lagrange. Centraal staat het schoonheidsideaal van de vrouw in de Romeinse tijd. Meer dan 25.000 mensen bezochten de expo.

Het bezoekersaantal groeit maand na maand, van 4000 bezoekers in januari tot 7000 bezoekers in april 2017. Bezoekers omschrijven de expositie als ‘origineel en sfeervol’, ‘een ware ode aan de schoonheid van de vrouw’, ‘een streling voor het oog’, ‘betoverend mooi’, ‘kritisch t.o.v. het schoonheidsideaal’, ‘beklijvend en ontroerend’.
Het Gallo-Romeins Museum heronderhandelde dan ook graag de bruikleenovereenkomsten en kon, dankzij de goede contacten die het museum in de loop der jaren opbouwde met nationale en internationale bruikleengevers, de expo verlengen van eind juni tot 1 september 2017.

Timeless Beauty verweven met MoMeNT én aangevuld met dansvoorstellingen
In de stad Tongeren is op 26 maart het festival ‘MoMeNT’ van start gegaan. Diverse kunstenaars gaan aan de slag met het thema ‘tijd’. Door de verlenging kan ook ‘Timeless Beauty’ hier naadloos op aansluiten én ‘MoMeNT’ versterken.

Het Gallo-Romeins Museum voegt bovendien een nieuwe laag toe aan de tentoonstelling, met dansvoorstellingen in de exporuimtes op zondagnamiddag in juli en augustus.

GRM beauty anders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *