Marcel Boreas

marcel boreasMarcel Boreas verzorgde lange tijd “Euregio-Compact”. In deze gecombineerde radio-en internetrubriek schonk hij aandacht aan het leven in, en het ontdekken van de grensregio.

Euregio-Compact is in 2006 gestart als een eigen redactioneel project in samenwerking met een huis-aan-huisblad, later ook met een internetvariant, maar het initiatief moest omwille van medische redenen in 2007 noodgedwongen stoppen. Na in de periode van 2010-2013 redactioneel actief te zijn geweest bij een lokaal-huis-aan-huisblad, brak er in 2014 een tweede leven aan voor Euregio-Compact, nu in de eerste plaats als radiorubriek. Tot 2015 werd de rubriek door een zestal omroepen in de beide Limburgen uitgezonden, en staat de digitale variant telkens op de websites van deze zenders.

Overigens heeft Marcel al een iets langere staat van dienst. De eerste stapjes op radiovlak zette hij de Ziekenhuisomroep in Sittard (de ZOS) van 1988 tot 1990. Van 1991 tot 2000 was hij actief bij de Belgische radiogroep FM Limburg in de regio Bilzen-Tongeren. Tussendoor was hij ook regelmatig te horen op Radio Roermond en op Streekomroep START in Geleen en Beek. Van 2000 tot 2007 was hij correspondent voor Radio Maastricht en Radio Limburg