Je Limburgs dna vindt iedereen in Kasteel Hoensbroek

Jouw Limburg (-onbegrensd) in Kasteel Hoensbroek
Ontdek nu het ontstaan, de identiteit van onze provincie(s) en je Limburgs dna in 2 tijdelijke expo’s in Kasteel Hoensbroek
LIMBURG, ONBEGRENSD? bestaat uit de tentoonstellingen Heers & Verdeel en DNA van Limburg. Weet jij hoe Limburg is ontstaan door de eeuwen heen? En wat de Limburgse DNA, die Limburgse identiteit nu eigenlijk is?
Tentoonstelling Heers & Verdeel
Het ontstaan van Limburg in kaart! Deze tentoonstelling is opgebouwd rond een unieke collectie oude landkaarten, daterend vanaf de zestiende eeuw. Ze vertellen een verhaal over kennis, macht, politiek, oorlog en de ontmoeting van culturen. Maar ook het verhaal van onze huidige provincie Limburg: over de voortdurende wijziging van heersers die het land steeds opnieuw indeelden. Naast de kaarten zijn zeer bijzondere objecten uit de Koninklijke Verzamelingen.
Tentoonstelling DNA van Limburg
Welk effect heeft die bewogen geschiedenis op de Limburgse cultuur? Dat ontdek je in deze tentoonstelling. Vanuit het Limburgs Museum nu te zien bij Kasteel Hoensbroek. DNA van Limburg prikkelt je op interactieve wijze om na te denken over de betekenis van Limburger zijn. Wat is het wat ons bindt en onderscheidt van een Drent of een Fries. Wie zijn wij en wie zijn de anderen? Deze tentoonstelling leert ons over identiteit, burgerschap en samenleven. Ben je geen Limburger? Ook dan is deze tentoonstelling interessant.
Op www.kasteelhoensbroek.nl lees je er veel meer over. Beter nog: kom eens kijken.
Euregioradio was er. Je hoort de items bij ons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *